Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do wielu potraw: gołąbków, kopytek, klusek śląskich. Możesz go podać z czym tylko chcesz, z tym co lubisz.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5959
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 749
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 822
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5959
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 749
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 822
Składniki
Warzywa gotuję do miękkości, dodaję przyprawy - blenduję, dodaję przecier pomidorowy, następnie hartuję śmietanę: nadlewam pół szklanki wywaru, dodaję śmietanę, mieszam i wlewam do garnka, ciągle gotując na małym ogniu, następnie znowu nadlewam pół szklanki - dodaję mąkę, mieszam i wlewam do garnka, jeszcze chwilę gotuję i gotowe.