Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sos do wszystkiego:makaronu,mielonych kotletów, gołąbków i wielu innych dań.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8342
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 645
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8342
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 645
Składniki
-pomidory parzymy i obieramy ze skorki,kroimy w drobna kostkę -cebule kroimy w bardzo drobna kosteczkę -na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy do niego cebule-delikatnie posolona,smażymy ok 3 minuty,następnie dodajemy posiekane pomidory i dusimy ok 10 minut -następnie dodajemy ok 0.5 litra zimnej wody i kostkę mięsną gotujemy ok 5 minut i dodajemy koncentrat pomidorowy -później dodajemy drobno posiekany czosnek wymieszany ze śmietaną i ziołami(-ja najpierw do mieszanki tej dodaje kilka łyżek gorącego sosu aby śmietana sie nie zważyła) -wszystko gotujemy ok 2-3 minut i doprawiamy do smaku sola i pieprzem -jeżeli lubi się gładkie sosy polecam całość zmiksować blenderem lub przelać przez drobne sitko Jeżeli ktoś lubi gęstszy sos do śmietany może dodać ok 1-2 łyżek mąki. Smacznego