Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pomidorowy do gołąbków bez zawijania.

Sos pomidorowy do gołąbków bez zawijania.

Autor:

Przepisów i artykułów: 817 Ocena: 15707

Dodano:

Odsłon: 630

Sos tak przygotowany jest świetny do gołąbków jak również do dań mięsnych.

Składniki

  • kopiata łyżka mąki pszennej
  • 1/4 kostki masła
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka łodyżek bazylii
  • sól i pieprz ,oraz maggi
  • bulion warzywny około 700ml
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę zasmażyć na maśle .Pod koniec zasmażania dać koncentrat i chwilę zasmażyć razem,

    Podlać bulionem ,cały czas mieszać by nie było chrupek.

    Czosnek drobno posiekać dodać do sosu.
    Jeśli sos bardzo zgęstnieje dolać jeszcze stopniowo bulion.

    Na końcu wrzucić pokrojoną bazylię.
    Zagotować doprawić do smaku przyprawami.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń