Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już propozycje na pizzę podawałam, a teraz czas na sos ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11057
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4895
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1042
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1419
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11057
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4895
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1042
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1419
Składniki
Czosnek siekamy lub przeciskamy przez praske. Na patelni rozgrzewamy ok 2 łyżki oliwy, dodajemy czosnek i chwilę go przesmażamy. Dodajemy passate pomidorowa, sól, pieprz, oregano o cukier (przyprawy tak na oko).
Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok 10-15 min bez przykrycia, aż woda odparuje i sos zrobi się fajnie gęsty.
Tak przygotowanym wystudzonym sosem smarujemy ciasto na pizzę. Mi starczyło go na 3 pizzę. Smacznego