Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pasujący do niemal wszystkiego. Do warzyw, ziemniaków, kaszy, ryżu czy różnych mięs.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Rozpuszczamy naszą kostkę i wrzucamy liść laurowy wraz z zielem angielskim. Po chwili dorzucamy serek topiony i również rozpuszczamy, dodajemy zioła i na małym ogniu staramy się całkowicie rozpuścić serek.
Dodajemy jogurt i sprawdzamy gęstość po redukowaniu, jeśli będzie zbyt rzadki dodajemy troszkę mąki rozbełtanej w wodzie, ale z tym ostrożnie bo sos po wystygnięciu gęstnieje i sami musicie ocenić na przyszłość ile będziecie dodawać.