Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pasujący do niemal wszystkiego. Do warzyw, ziemniaków, kaszy, ryżu czy różnych mięs.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5652
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 946
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33470
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5652
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 946
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33470
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Składniki
Rozpuszczamy naszą kostkę i wrzucamy liść laurowy wraz z zielem angielskim. Po chwili dorzucamy serek topiony i również rozpuszczamy, dodajemy zioła i na małym ogniu staramy się całkowicie rozpuścić serek.
Dodajemy jogurt i sprawdzamy gęstość po redukowaniu, jeśli będzie zbyt rzadki dodajemy troszkę mąki rozbełtanej w wodzie, ale z tym ostrożnie bo sos po wystygnięciu gęstnieje i sami musicie ocenić na przyszłość ile będziecie dodawać.