Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pasujący do niemal wszystkiego. Do warzyw, ziemniaków, kaszy, ryżu czy różnych mięs.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Składniki
Rozpuszczamy naszą kostkę i wrzucamy liść laurowy wraz z zielem angielskim. Po chwili dorzucamy serek topiony i również rozpuszczamy, dodajemy zioła i na małym ogniu staramy się całkowicie rozpuścić serek.
Dodajemy jogurt i sprawdzamy gęstość po redukowaniu, jeśli będzie zbyt rzadki dodajemy troszkę mąki rozbełtanej w wodzie, ale z tym ostrożnie bo sos po wystygnięciu gęstnieje i sami musicie ocenić na przyszłość ile będziecie dodawać.