Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz sałatki, a znudziły ci się tradycyjne sosy takie jak musztardowy lub winegret, sos sezamowy to idealne rozwiązanie dla ciebie. Nada on odrobiny egzotyczności każdemu daniu a jego lekki orzeźwiający smak z pewnością zachęci cię do częstszego spożywania warzyw. Koniecznie zapisz sobie ten przepis, bo będziesz często do niego wracać.
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 158
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1230
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 322
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1667
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 158
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1230
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 322
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1667
Składniki
Do średniej wielkości słoiczka włóż wszystkie składniki. Pamiętaj, że najłatwiej będzie ci zrobić sos, jeśli użyjesz płynnego tahini. Jeśli będzie ono bardzo gęste, zdecydowanie trudniej będzie je wymieszać, a w sosie mogą pojawić się grudki.
Zakręć dokładnie słoik, a następnie energicznie wstrząsaj nim przez kilkadziesiąt sekund, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Jeśli sos okaże się zbyt gęsty, możesz dodać do niego odrobinę wody lub soku z cytryny.
Sos sezamowy natychmiast nadaje się do użycia. Możesz przechowywać go w lodówce nawet do tygodnia. Pamiętaj jedynie, aby przed użyciem ponownie dobrze go wymieszać.