Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos szparagowy z serem wędzonym

Sos szparagowy z serem wędzonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 772 Ocena: 49098

Dodano:

Odsłon: 563

Moim skromnym zdaniem idealny do jajka poszetowego.

Składniki

  • szparagi zielone 5 szt
  • masło 2 łyżki
  • ser biały wędzony 100g
  • czosnek świeży 2 ząbki
  • śmietana kremówka (36%) 3- 4 łyżki
  • pieprz biały mielony
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sos szparagowy z serem wędzonym

Przygotowanie

  1. Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końcówki, dolną część obrać obieraczką do jarzyn, pokroić na kawałki. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić szparagi, czosnek, podsmażać przez chwilę. Następnie wlać 1/4 szklanki wody, dusić pod przykryciem 10 minut. Wlać śmietankę, dodać ser wędzony, gotować do momentu rozpuszczenia sera. Sos doprawić do smaku białym pieprzem, wystudzić, zblendować. Przed podaniem podgrzać.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń