Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos szpinakowy do makaronu to wyjątkowo aromatyczne i kremowe danie, które łączy w sobie wyjątkowy smak oraz liczne substancje odżywcze zawarte w tej wyjątkowej rodzinie. Idealnie sprawdzi się zarówno jako elegancki dodatek do kolacji, jak i na szybki obiad dla całej rodziny. Kremowy sos z nutą czosnku i soku z cytryny tworzy wyjątkowe połączenie harmonijnie współgrające z ugotowanym al dente makaronem. Najważniejszy składnik - szpinak, nie tylko nadaje potrawie piękny kolor, ale również wzbogaca potrawę o cenne witaminy i minerały – żelazo, potas, fosfor witaminy C i E.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 167
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 167
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Składniki
Na patelni rozpuść masło. Dodaj bardzo drobno posiekany czosnek i smaż go na małym ogniu do lekkiego zbrązowienia, od czasu do czasu mieszając.
Zwiększ temperaturę do średniej i dodaj mąkę. Smaż ją przez ok. 2 minuty, aż zasmażka zacznie ładnie pachnieć.
Wlewaj powoli bulion, cały czas mieszając, do połączenia składników. Następnie powoli wlewaj śmietankę. Dopraw całość do smaku sokiem z cytryny i wszystkimi przyprawami.
W misie robota zmiksuj szpinak. Dodaj go do sosu razem z parmezanem.
Wymieszaj całość i lekko podgrzej do rozpuszczenia sera.
Sos szpinakowy do makaronu podawaj na ciepło, do różnych rodzajów pasty.