Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos tahini

Sos tahini

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 21304

Dodano:

Odsłon: 2599

Pyszny, gęsty sos, który świetnie komponuje się z potrawami pochodzącymi z krajów arabskich.

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, kmin rzymski, ostra papryka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sos tahini

Przygotowanie

  1. Utrzyj w miseczce czosnek z pastą sezamową (tahini), następnie dodaj sok z cytryny i ponownie ucieraj. Mieszając stopniowo dolewaj jogurt, aż powstanie gęsta, jednolita masa. Dodaj przyprawy i ostatni raz zamieszaj.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń