Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sosy są dodatkiem do sypkich, suchych potraw. Nadają im soczystość i podkreślają smak. Podawane są do potraw gorących, jak i zimnych mięs oraz przekąsek. Dzisiaj przedstawiam znakomity sos do zimnego bufetu, wędlin, pasztetów oraz do kanapek.
deska do krojenia, nóż, salaterka
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2485
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8847
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2485
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3843
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8847
Składniki
Żółtka przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę z musztardą, ucierać dalej dodając olej.
Do gęstego sosu dodać drobno posiekane korniszony i grzybki oraz białka jajek.
Dodać zieleninę i doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać jako dodatek do mięs, ryb, pasztetów.