Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sosy są dodatkiem do sypkich, suchych potraw. Nadają im soczystość i podkreślają smak. Podawane są do potraw gorących, jak i zimnych mięs oraz przekąsek. Dzisiaj przedstawiam znakomity sos do zimnego bufetu, wędlin, pasztetów oraz do kanapek.
deska do krojenia, nóż, salaterka
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14661
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14661
Składniki
Żółtka przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę z musztardą, ucierać dalej dodając olej.
Do gęstego sosu dodać drobno posiekane korniszony i grzybki oraz białka jajek.
Dodać zieleninę i doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać jako dodatek do mięs, ryb, pasztetów.