Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sosy są dodatkiem do sypkich, suchych potraw. Nadają im soczystość i podkreślają smak. Podawane są do potraw gorących, jak i zimnych mięs oraz przekąsek. Dzisiaj przedstawiam znakomity sos do zimnego bufetu, wędlin, pasztetów oraz do kanapek.
deska do krojenia, nóż, salaterka
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 789
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1409
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 789
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1409
Składniki
Żółtka przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę z musztardą, ucierać dalej dodając olej.
Do gęstego sosu dodać drobno posiekane korniszony i grzybki oraz białka jajek.
Dodać zieleninę i doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać jako dodatek do mięs, ryb, pasztetów.