Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos tysiąca wysp

Sos tysiąca wysp

Autor:

Przepisów i artykułów: 336 Ocena: 2785

Dodano:

Odsłon: 8820

Sos tysiąca wysp to idealny dodatek do sałatek lub mięsnych przystawek.

Składniki

  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki ketchupu,
  • 3 łyżki śmietany 18%,
  • 1 czubata łyżeczka musztardy chrzanowej,
  • ząbek czosnku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • ostra papryka wg uznania,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • szczypta kurkumy.
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos tysiąca wysp

Przygotowanie

  1. Do miseczki dodajemy majonez, ketchup, śmietanę oraz musztardę. Mieszamy dokładnie składniki. Następnie dodajemy sół, pieprz, ostrą paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę.

    Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do rezty składników. Dokładnie wszystko mieszamy.

    Sos przechowujemy w lodówce.

    Sos możemy podawać to wielu dań.


    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń