Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można użyć innych grzybów, ten sos robiłam do Pieroga biłgorajskiego. Smacznego.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69056
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 493
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69056
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 493
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Składniki
Grzyby myjemy, odsączamy z wody, kroimy ma kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy oliwę. Cebulę ( ja dałam cukrową ) kroimy na drobno i podsmażamy, dodajemy grzyby i dalej smażymy. Posypujemy mąką, mieszamy, robiąc zasmażkę, dolewamy trochę wody, sól, pieprz, rozmaryn. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Posypujemy koperkiem i zaciągamy śmitaną. Smacznego. Na zdjęciu sos z Pierogiem biłgorajskim. Polecam