Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ów bardzo szybko się robi, jest aromatyczny i pyszny. Można podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą czy ryżem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5644
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32251
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Kiełbasę przekrajamy wzdłuż, potem na pół, na części ok 10 cm. Smażymy na smalcu, najpierw płaską stroną, dosyć mocno przysmażając, potem po drugiej stronie. Wyjmujemy z patelni. Na tłuszcz wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Potem sypiemy mąkę, dokładnie rozprowadzamy z cebulką i podlewamy wodą (przegotowaną, zimną) do ilości pożądanego sosu. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy na małym ogniu, aż kiełbasa skruszeje. Podajemy z ziemniakami, makaronem, kaszą czy ryżem. SMACZNEGO!