Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ów bardzo szybko się robi, jest aromatyczny i pyszny. Można podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą czy ryżem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3863
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3863
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Kiełbasę przekrajamy wzdłuż, potem na pół, na części ok 10 cm. Smażymy na smalcu, najpierw płaską stroną, dosyć mocno przysmażając, potem po drugiej stronie. Wyjmujemy z patelni. Na tłuszcz wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Potem sypiemy mąkę, dokładnie rozprowadzamy z cebulką i podlewamy wodą (przegotowaną, zimną) do ilości pożądanego sosu. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy na małym ogniu, aż kiełbasa skruszeje. Podajemy z ziemniakami, makaronem, kaszą czy ryżem. SMACZNEGO!