Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ów bardzo szybko się robi, jest aromatyczny i pyszny. Można podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą czy ryżem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1582
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1582
Składniki
Kiełbasę przekrajamy wzdłuż, potem na pół, na części ok 10 cm. Smażymy na smalcu, najpierw płaską stroną, dosyć mocno przysmażając, potem po drugiej stronie. Wyjmujemy z patelni. Na tłuszcz wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Potem sypiemy mąkę, dokładnie rozprowadzamy z cebulką i podlewamy wodą (przegotowaną, zimną) do ilości pożądanego sosu. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy na małym ogniu, aż kiełbasa skruszeje. Podajemy z ziemniakami, makaronem, kaszą czy ryżem. SMACZNEGO!