Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z kiełbasy.

Sos z kiełbasy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 575

Dodano:

Odsłon: 29342

Sos ów bardzo szybko się robi, jest aromatyczny i pyszny. Można podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą czy ryżem.

Składniki

  • kiełbasa zwyczajna (jarmarczna, śląska), 4 szt, długości 25-30 cm
  • majeranek - szczypta, roztartego w palcach, cebula, 1 szt
  • mąka, 3 łyżki
  • przyprawa typu vegeta, lub kostka np. mięsna, do smaku
  • smalec, ok. łyżki stołowej
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę przekrajamy wzdłuż, potem na pół, na części ok 10 cm. Smażymy na smalcu, najpierw płaską stroną, dosyć mocno przysmażając, potem po drugiej stronie. Wyjmujemy z patelni. Na tłuszcz wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Potem sypiemy mąkę, dokładnie rozprowadzamy z cebulką i podlewamy wodą (przegotowaną, zimną) do ilości pożądanego sosu. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy na małym ogniu, aż kiełbasa skruszeje. Podajemy z ziemniakami, makaronem, kaszą czy ryżem. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Barbarelka36 22 grudnia 2009 :) Owszem, zgadza się, ale zazwyczaj dobre jest niezdrowe i wysokokaloryczne... Takie życie! :) Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!

53 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tegez 22 grudnia 2009 ogólnie smaczne lecz troszkę wysokokaloryczne. Pozdrawiam.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń