Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ów bardzo szybko się robi, jest aromatyczny i pyszny. Można podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą czy ryżem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Składniki
Kiełbasę przekrajamy wzdłuż, potem na pół, na części ok 10 cm. Smażymy na smalcu, najpierw płaską stroną, dosyć mocno przysmażając, potem po drugiej stronie. Wyjmujemy z patelni. Na tłuszcz wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Potem sypiemy mąkę, dokładnie rozprowadzamy z cebulką i podlewamy wodą (przegotowaną, zimną) do ilości pożądanego sosu. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy na małym ogniu, aż kiełbasa skruszeje. Podajemy z ziemniakami, makaronem, kaszą czy ryżem. SMACZNEGO!