Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z natki pietruszki może być dodatkiem do gotowanej marchewki lub smażonych ziemniaków. Przygotowanie jest proste i przyjemne. :)
patelnia, rondelek, blender
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 7
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 119
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 7
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 119
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Natkę umyć. Oddzielić listki od gałązek. Gałązki można zamrozić i wykorzystać później do gotowania wywaru na zupę.
Cebulę zeszklić na maśle. Dodać natkę. Podlać wodą. Dodać śmietanę. Całość wymieszać i dusić przez ok 5 minut.
Orzechy uprażyć na patelni.
Zblendować orzeszki wraz z sosem na w miarę jednolitą masę. Smacznego! :)