Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z ogórków zielonych na bazie jogurtu to idealny dodatek do frytek, mięsa drobiowego czy potraw z grilla. Warto podać go także jako dip do pieczonych ryb. Zobacz, jakie proporcje składników i ziół zastosować, aby miał odpowiednią konsystencję i smak podkreślający daną potrawę.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Gęsty jogurt wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny, solą, pierzem. Dodaj do niego posiekany drobno koperek i szczyptę papryki słodkiej w proszku. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wmieszaj w jogurt z dodatkami. Odstaw, aby smaki się przegryzły, na czas przygotowywania ogórków.
Ogórki umyj, osusz za pomocą ręczników papierowych i obierz. Zetrzyj na tarce na większych oczkach. Posól delikatnie, odstaw na 20 minut.
Teraz dodaj ogórki do jogurtu, Jeśli to konieczne, dodaj jeszcze soli i pieprzu.