Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny sos, który cudownie podkreśla smak pieczonego mięsa. Ja użyłam go do udźca z indyka, ale równie dobrze podkreśli smak pieczonej wieprzowiny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Powidła zmiksować, dodać cukier, cynamon, goździk i wino, zagotować. Jeżeli powidła są słodkie cukier należy pominąć lub zmniejszyć ilość.
Dodać trochę wywaru z mięsa pieczonego.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, cienkim strumieniem wlewać do sosu, zagotować mieszając.
Pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i obficie polać sosem. Podawać np. z kopytkami i ćwikłą z chrzanem.
Rada: cukier w sosie można zastąpić 2 łyżkami słodkiego powidła z mieszanych owoców.