Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny sos, który cudownie podkreśla smak pieczonego mięsa. Ja użyłam go do udźca z indyka, ale równie dobrze podkreśli smak pieczonej wieprzowiny.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13676
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13676
Składniki
Powidła zmiksować, dodać cukier, cynamon, goździk i wino, zagotować. Jeżeli powidła są słodkie cukier należy pominąć lub zmniejszyć ilość.
Dodać trochę wywaru z mięsa pieczonego.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, cienkim strumieniem wlewać do sosu, zagotować mieszając.
Pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i obficie polać sosem. Podawać np. z kopytkami i ćwikłą z chrzanem.
Rada: cukier w sosie można zastąpić 2 łyżkami słodkiego powidła z mieszanych owoców.