Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny sos, który cudownie podkreśla smak pieczonego mięsa. Ja użyłam go do udźca z indyka, ale równie dobrze podkreśli smak pieczonej wieprzowiny.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 210
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 112
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 235
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2191
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 89
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 210
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 112
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 235
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2191
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 89
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 62
Składniki
Powidła zmiksować, dodać cukier, cynamon, goździk i wino, zagotować. Jeżeli powidła są słodkie cukier należy pominąć lub zmniejszyć ilość.
Dodać trochę wywaru z mięsa pieczonego.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, cienkim strumieniem wlewać do sosu, zagotować mieszając.
Pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i obficie polać sosem. Podawać np. z kopytkami i ćwikłą z chrzanem.
Rada: cukier w sosie można zastąpić 2 łyżkami słodkiego powidła z mieszanych owoców.