Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny sos, który cudownie podkreśla smak pieczonego mięsa. Ja użyłam go do udźca z indyka, ale równie dobrze podkreśli smak pieczonej wieprzowiny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420597
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420597
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1796
Składniki
Powidła zmiksować, dodać cukier, cynamon, goździk i wino, zagotować. Jeżeli powidła są słodkie cukier należy pominąć lub zmniejszyć ilość.
Dodać trochę wywaru z mięsa pieczonego.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, cienkim strumieniem wlewać do sosu, zagotować mieszając.
Pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i obficie polać sosem. Podawać np. z kopytkami i ćwikłą z chrzanem.
Rada: cukier w sosie można zastąpić 2 łyżkami słodkiego powidła z mieszanych owoców.