Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z sera pleśniowego z marynowanym pieprzem

Sos z sera pleśniowego z marynowanym pieprzem

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48495

Dodano:

Odsłon: 1598

W tym sosie mieszają się dwa smaki: ostry i łagodny, kremowy. Pierwszy to zasługa pieprzu marynowanego, drugi został stworzony przez połączenie sera pleśniowego i śmietanki.

Składniki

  • cebula (średniej wielkości) 2 szt
  • ser pleśniowy (ulubiony) 120 g
  • zielony pieprz marynowany 2- 3 łyżeczki
  • śmietanka 30% 4 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić na ósemki, podpiec na suchej patelni, tak aby nabrała ciemnych barw (taka podpalana cebulka). W rondelku podgrzać śmietankę, pieprz marynowany i ser pleśniowy, pokrojony na kawałki. Gdy ser się rozpuści i sos będzie miał jednolitą konsystencję, dodać podpalaną cebulę. Wszystko razem zagotować. Sos idealnie pasuje do duszonej polędwiczki wieprzowej.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 lutego 2014 Bardzo lubię sosy serowe, a takiego jeszcze nie robiłam.Koniecznie muszę wypróbować.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń