Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym sosie mieszają się dwa smaki: ostry i łagodny, kremowy. Pierwszy to zasługa pieprzu marynowanego, drugi został stworzony przez połączenie sera pleśniowego i śmietanki.
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 471
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 42
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 19
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 471
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 42
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 19
Składniki
Cebulę pokroić na ósemki, podpiec na suchej patelni, tak aby nabrała ciemnych barw (taka podpalana cebulka). W rondelku podgrzać śmietankę, pieprz marynowany i ser pleśniowy, pokrojony na kawałki. Gdy ser się rozpuści i sos będzie miał jednolitą konsystencję, dodać podpalaną cebulę. Wszystko razem zagotować. Sos idealnie pasuje do duszonej polędwiczki wieprzowej. Smacznego :)