Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z żółtej papryki

Sos z żółtej papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 946 Ocena: 17734

Dodano:

Odsłon: 3464

Przede wszystkim łagodny ,aksamitny smak.

Składniki

  • 3 duże żółte papryki
  • 3 łyżki masła
  • sól ,pieprz biały ,cukier
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos z żółtej papryki

Przygotowanie

  1. Papryki opiekłem w całości w 200 stopniach C , aż skórka zbrązowiała. Włożyłem następnie do woreczka śniadaniowego i odstawiłem na 10 minut . Obrałem ze skórki , oczyściłem z pestek , zmiksowałem z masłem. Doprawiłem cukrem , sola i pieprzem.

    PS : paprykę obierałem na sicie aby zachować sok z papryki , który zmiksowałem razem ze śmietaną i miąższem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 13 czerwca 2014 Takiego sosu nigdy nie próbowałam, ba...nawet o takim nie słyszałam, bardzo intrygujący przepis. Napisz do czego najlepiej się nadaje, a na razie zapisuję w książce. Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 13 czerwca 2014 Bardzo ciekawy przepis na sos - koniecznie wypróbuję! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń