Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kapusta to warzywo, które gości w polskich domach przez cały rok, pod różnymi postaciami. Gotowana, smażona, duszona, na surowo, do gołąbków... Najlepsza oczywiście jest młoda, wiosną i latem. Chińską surówkę możemy białej kapusty robić przez cały rok - pod warunkiem, że mamy dobry przepis. Według naszego, surówkę chińską robi się w kilka minut, a smakuje jak w najlepszej orientalnej restauracji. I jest bardzo zdrowa.
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4783
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3136
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4783
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3136
Składniki
Do rondelka wlej ocet, olej, wsyp cukier i sól. Podgrzej do rozpuszczenia cukru. Odstaw do ostudzenia.
Kapustę poszatkuj, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj zgnieciony na prasce czosnek. Całość dobrze wymieszaj.
Dresingiem na bazie octu ryżowego zalej kapustę, wymieszaj i odstaw do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Surówka chińska najlepiej sprawdza się do dań kuchni orientalnej, ale śmiało też można ją podawać do innych potraw, również kuchni polskiej.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem
Dodatki
Młoda kapusta na rzadko
Dodatki
Śledzie kiszone
Dodatki
Sos winegret w kilku wariantach
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem. Świetnie smakuje i jest prost...
Odsłon: 212
Młoda kapusta na rzadko
Dziś poleca się młoda kapusta ugotowana na rzadko w sam raz do ziemniaków lub...
Odsłon: 160