Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kapusta to warzywo, które gości w polskich domach przez cały rok, pod różnymi postaciami. Gotowana, smażona, duszona, na surowo, do gołąbków... Najlepsza oczywiście jest młoda, wiosną i latem. Chińską surówkę możemy białej kapusty robić przez cały rok - pod warunkiem, że mamy dobry przepis. Według naszego, surówkę chińską robi się w kilka minut, a smakuje jak w najlepszej orientalnej restauracji. I jest bardzo zdrowa.
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 119
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 1040
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 119
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 1040
Składniki
Do rondelka wlej ocet, olej, wsyp cukier i sól. Podgrzej do rozpuszczenia cukru. Odstaw do ostudzenia.
Kapustę poszatkuj, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj zgnieciony na prasce czosnek. Całość dobrze wymieszaj.
Dresingiem na bazie octu ryżowego zalej kapustę, wymieszaj i odstaw do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Surówka chińska najlepiej sprawdza się do dań kuchni orientalnej, ale śmiało też można ją podawać do innych potraw, również kuchni polskiej.