Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowy dodatek do obiadów.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 967
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 967
Składniki
Kapustę obieram z zewnętrznych liści, myję, przecinam na pół, wycinam głąb i szatkuję. Wkładam do miski i solę. Pozostawiam pod przykryciem na około godzinę. Jeśli po tym czasie kapusta puściła soki, odsączam ją i zabieram się do dalszej pracy.
Pomidory sparzam, obieram (nie lubię skórki, jeśli Ci nie przeszkadza, odpuść sobie ten krok) i tnę w kostkę. Marchewkę myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. To samo robię z jabłkiem, ale tu pozostawiam skórkę. Natkę szatkuję - część z liśćmi. Wszystkie te składniki dodaję do kapusty i mieszam.
Wlewam oliwę, przyprawiam, mieszam i gotowe.