Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowy dodatek do obiadów.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115774
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7883
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1385
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1245
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115774
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7883
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1385
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1245
Składniki
Kapustę obieram z zewnętrznych liści, myję, przecinam na pół, wycinam głąb i szatkuję. Wkładam do miski i solę. Pozostawiam pod przykryciem na około godzinę. Jeśli po tym czasie kapusta puściła soki, odsączam ją i zabieram się do dalszej pracy.
Pomidory sparzam, obieram (nie lubię skórki, jeśli Ci nie przeszkadza, odpuść sobie ten krok) i tnę w kostkę. Marchewkę myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. To samo robię z jabłkiem, ale tu pozostawiam skórkę. Natkę szatkuję - część z liśćmi. Wszystkie te składniki dodaję do kapusty i mieszam.
Wlewam oliwę, przyprawiam, mieszam i gotowe.