Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z botwinką

Surówka z botwinką

Autor:

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 1649

Dodano:

Odsłon: 167

Smaczna surówka z kapusty pekińskiej, pora, pomidora, ogórka i liściami botwinki. Idealny dodatek do dań obiadowych.

Składniki

  • Pół kapusty pekińskiej,
  • duża garść liści botwinki,
  • 3 ogórki gruntowe,
  • 1 duży pomidor,
  • kawałek pora (około 10 cm).
  • Sos
  • 200 g jogurtu naturalnego,
  • łyżka mioduwielokwiatowego,
  • łyżka musztardy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • Szczypta ostrej papryki.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z botwinką

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy.
    Ogórki obieramy.
    Kapustę pekińską szatkujemy.
    Pomidory i ogórki kroimy w kostkę.
    Pora w plasterki.
    Warzywa mieszamy ze sobą.
    Dodajemy listki botwinki.
    Składniki sosu mieszamy ze sobą.
    Łączymy z warzywami i dokładnie mieszamy.
    Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń