Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z cebuli

Surówka z cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51307

Dodano:

Odsłon: 12119

Pikantna surówka do mięs.

Składniki

  • 4-6 szalotek
  • 2 średniej wielkości czerwone cebule
  • papryka czerwona
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • cukier
  • sól ,pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z cebuli

Przygotowanie

  1. Szalotki obrałem i cienko pokroiłem w krążki.
    Czerwone cebule obrałem i pokroiłem w drobną kostkę.
    Paprykę opłukałem ,usunąłem gniazdo nasienne i pokroiłem w 2 cm cienkie paski.
    Szalotki ,czerwone cebule ,paprykę wymieszałem z octem jabłkowym i oliwą. Do smaku doprawiłem cukrem ,solą i pieprzem.
    Odstawiłem na godzinę w ciepłe miejsce ,do "przegryzienia" się wszystkich składników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 27 marca 2014 Zabieram przepis do ulubionych. Do tej pory robiłam surówkę z cebuli, ale z dodatkiem jabłka. Twoja będzie lepsza :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń