Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, czerwonej papryki, pora, natki pietruszki oraz kminku lub czarnuszki.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 284
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 284
Składniki
1. Kapustę z marchewką kroimy drobno i przekładamy do miski. 2. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę lub słupki i dodajemy do kapusty. 3. Dodajemy pokrojonego drobno pora oraz natkę pietruszki. 4. Dodajemy kminek lub czarnuszkę. 5. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły. 6. Opcjonalnie możemy dodać oliwę lub oliwę z oliwek. 7. Surówkę możemy spożywać bezpośrednio lub przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce, do późniejszego użycia.