Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej i roszponki

Surówka z kapusty pekińskiej i roszponki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48552

Dodano:

Odsłon: 2221

:)

Składniki

  • mała kapusta pekińska
  • garść liści roszponki
  • 1/2 małej puszki kukurydzy
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 3 łyżki oliwy z pestek winogron
  • mała czerwona cebula
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • łyżka cukru
  • sól ,pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę opłukałem i poszatkowałem. Dodałem posiekany koperek i szczypior ,pokrojoną w kostkę cebulę ,kukurydzę ,opłukane i osączone listki roszponki. Wszystko dokładnie wymieszałem z cukrem ,oliwą i octem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 05 lutego 2014 Zgadzam się z Ewą. Surówka pysznie się prezentuje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 05 lutego 2014 szybka, pyszna i idealna do tej karkówki, bardzo lubię takie surówki do kanapek :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń