Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest prosta, szybka i smaczna. Stanowi idealny dodatek to obiadu. Do przygotowania surówki użyłam ukiszonej domowej kapusty, do której dodałam buraków, żeby miała łady kolor.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85247
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2535
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9985
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3994
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7108
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85247
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2535
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9985
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3994
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7108
Składniki
Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą i porządnie odcisnąć ( amatorzy bardzo kwaśnych surówek mogą ten etap opuścić). Następnie kapustę drobniutko posiekać i przełożyć do miski. Jabłko i marchewkę obierać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę obierać i drobno kroić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Warzywa przełożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30min, w tym czasie surówka się przegryzie. Surówka może być dodatkiem do dań mięsnych bądź być przekąska na drugie śniadanie.