Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest prosta, szybka i smaczna. Stanowi idealny dodatek to obiadu. Do przygotowania surówki użyłam ukiszonej domowej kapusty, do której dodałam buraków, żeby miała łady kolor.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19298
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232162
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19298
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232162
Składniki
Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą i porządnie odcisnąć ( amatorzy bardzo kwaśnych surówek mogą ten etap opuścić). Następnie kapustę drobniutko posiekać i przełożyć do miski. Jabłko i marchewkę obierać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę obierać i drobno kroić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Warzywa przełożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30min, w tym czasie surówka się przegryzie. Surówka może być dodatkiem do dań mięsnych bądź być przekąska na drugie śniadanie.