Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest prosta, szybka i smaczna. Stanowi idealny dodatek to obiadu. Do przygotowania surówki użyłam ukiszonej domowej kapusty, do której dodałam buraków, żeby miała łady kolor.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 488
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3805
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 126
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 117
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 488
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3805
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 126
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 117
Składniki
Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą i porządnie odcisnąć ( amatorzy bardzo kwaśnych surówek mogą ten etap opuścić). Następnie kapustę drobniutko posiekać i przełożyć do miski. Jabłko i marchewkę obierać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę obierać i drobno kroić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Warzywa przełożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30min, w tym czasie surówka się przegryzie. Surówka może być dodatkiem do dań mięsnych bądź być przekąska na drugie śniadanie.