Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest prosta, szybka i smaczna. Stanowi idealny dodatek to obiadu. Do przygotowania surówki użyłam ukiszonej domowej kapusty, do której dodałam buraków, żeby miała łady kolor.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 232
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 208
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 232
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 208
Składniki
Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą i porządnie odcisnąć ( amatorzy bardzo kwaśnych surówek mogą ten etap opuścić). Następnie kapustę drobniutko posiekać i przełożyć do miski. Jabłko i marchewkę obierać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę obierać i drobno kroić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Warzywa przełożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30min, w tym czasie surówka się przegryzie. Surówka może być dodatkiem do dań mięsnych bądź być przekąska na drugie śniadanie.