Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35976
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1301
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35976
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1301
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Obraną marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pomarańcze pokroić w drobne kawałki. Pietruszkę drobno posiekać. Dodać przyprawy. Wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum godzinę aby smaki się przegryzły. Gotowe. Idealnie nadaję się do roladek drobiowych. Pomarańcze można zastąpić ananasem lub brzoskwiniami świeżymi lub z puszki, albo suszonymi śliwkami <kalifornijskimi>. Surówka nie wymaga dodawania oliwy gdyż pomarańcze są bardzo soczyste i puszczają sok;)