Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Obraną marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pomarańcze pokroić w drobne kawałki. Pietruszkę drobno posiekać. Dodać przyprawy. Wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum godzinę aby smaki się przegryzły. Gotowe. Idealnie nadaję się do roladek drobiowych. Pomarańcze można zastąpić ananasem lub brzoskwiniami świeżymi lub z puszki, albo suszonymi śliwkami <kalifornijskimi>. Surówka nie wymaga dodawania oliwy gdyż pomarańcze są bardzo soczyste i puszczają sok;)