Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta uwielbiana przez większość, daje również wiele możliwości jej wykorzystania w kuchni. Surówki z nią można przygotować zatem również na wiele sposobów.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Składniki
Kapustę poszatkowałem, oprószyłem solą, odstawiłem na 30 min. Przepłukałem i odsączyłem. Marchewki starłem na tarce o dużych oczkach. Posiekaną kapustę i starte marchewki przełożyłem do miski. Musztardę figową wymieszałem z musztardą dijon, oliwą, solą oraz pieprzem. Dodałem do surówki i dokładnie wymieszałem z posiekanym koperkiem. Odstawiłem do lodówki na godzinę, aby smaki się „przegryzły”.