Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana surówka z modrej kapusty to szybki i tani dodatek do wielu dań. Inna, wyróżniająca się w smaku na pewno przypadnie do gustu każdemu zwolennikowi zdrowego odżywiania.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
Składniki
Z kapusty usuwamy wierzchnie liście. Szatkujemy drobno lub ucieramy na tarce o dużych oczkach (łezki). Przyprawiamy i odstawiamy by składniki dobrze się połączyły. Ogórki kiszone ucieramy na tarce tak samo jak kapustę. To samo robimy z obranymi jabłkami. Wszystko łączymy i dokładnie mieszamy. Surówka gotowa . Ilośc składników możemy zmieniać wg własnych upodobań. Jeśli dodamy mniej ogórków a więcej słodkich jabłek nie będzie potrzeby dodawania cukru. Jeśli dodamy musztardę ostrą w smaku, surówka będzie bardziej pikantna.