Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana surówka z modrej kapusty to szybki i tani dodatek do wielu dań. Inna, wyróżniająca się w smaku na pewno przypadnie do gustu każdemu zwolennikowi zdrowego odżywiania.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 958
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1986
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 958
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1986
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Z kapusty usuwamy wierzchnie liście. Szatkujemy drobno lub ucieramy na tarce o dużych oczkach (łezki). Przyprawiamy i odstawiamy by składniki dobrze się połączyły. Ogórki kiszone ucieramy na tarce tak samo jak kapustę. To samo robimy z obranymi jabłkami. Wszystko łączymy i dokładnie mieszamy. Surówka gotowa . Ilośc składników możemy zmieniać wg własnych upodobań. Jeśli dodamy mniej ogórków a więcej słodkich jabłek nie będzie potrzeby dodawania cukru. Jeśli dodamy musztardę ostrą w smaku, surówka będzie bardziej pikantna.