Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana surówka z modrej kapusty to szybki i tani dodatek do wielu dań. Inna, wyróżniająca się w smaku na pewno przypadnie do gustu każdemu zwolennikowi zdrowego odżywiania.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Z kapusty usuwamy wierzchnie liście. Szatkujemy drobno lub ucieramy na tarce o dużych oczkach (łezki). Przyprawiamy i odstawiamy by składniki dobrze się połączyły. Ogórki kiszone ucieramy na tarce tak samo jak kapustę. To samo robimy z obranymi jabłkami. Wszystko łączymy i dokładnie mieszamy. Surówka gotowa . Ilośc składników możemy zmieniać wg własnych upodobań. Jeśli dodamy mniej ogórków a więcej słodkich jabłek nie będzie potrzeby dodawania cukru. Jeśli dodamy musztardę ostrą w smaku, surówka będzie bardziej pikantna.