Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 48
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6128
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 48
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6128
Składniki
Buraki umyłem i owinąłem folią aluminiową. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piekłem 1,5 godziny. Buraki ostudziłem i starłem na tarce o grubych oczkach. Zioła posiekałem i dodałem do buraczków. Szalotki obrałem ,pokroiłem w krążki i zeszkliłem na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy. Wrzuciłem do buraczków ,dodałem miód ,4 łyżki oliwy z pestek winogron i doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz octem jabłkowym.