Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11203
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 339
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11203
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 339
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 389
Składniki
Buraki umyłem i owinąłem folią aluminiową. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piekłem 1,5 godziny. Buraki ostudziłem i starłem na tarce o grubych oczkach. Zioła posiekałem i dodałem do buraczków. Szalotki obrałem ,pokroiłem w krążki i zeszkliłem na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy. Wrzuciłem do buraczków ,dodałem miód ,4 łyżki oliwy z pestek winogron i doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz octem jabłkowym.