Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora, dyni, jabłek i kukurydzy jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Pyszny dodatek do obiadu.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 184
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 161
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 184
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 161
Składniki
Por umyć, pokroić w cienkie pół-krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy zmięknie, odcisnąć. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Jabłka bez nasion i skórki zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.