Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z selera naciowego.

Surówka z selera naciowego.

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 2850

Dodano:

Odsłon: 6129

To, że seler naciowy jest bardzo zdrowy i powinniśmy go jeść zwłaszcza zimą nie muszę mówić, ale w połączeniu z jabłkiem i morelami tworzy pyszny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 jabłko
  • 6-8 moreli suszonych
  • 1 mały jogurt naturalny
  • sól, pieprz
  • cukier do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z selera naciowego.

Przygotowanie

  1. Seler pokroić w plasterki, jabłko ze skórką w kostkę, morele w kostkę.

  2. Jogurt wymieszać z solą, pieprzem i cukrem.

  3. Surówkę zalać jogurtem, wymieszać i pozostawić na ok 1 godz. aby składniki się "przegryzły". Ja surówkę podałam na liściach cykorii.
    Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 04 marca 2018 Pyszna i tak ładnie podana,uwielbiam seler naciowy:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń