Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca surówka, którą możemy przechowywać w słoiku nawet 3 tygodnie!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 238
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40410
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5274
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 238
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40410
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5274
Składniki
Kapustę białą drobno szatkujemy i przekładamy do dużej miski. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczka. Obie papryki kroimy w cienkie paski, a cebulę drobno siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy warzywa do miski z kapustą i mieszamy.
Do garnka wlewamy olej, wsypujemy sól i cukier, dodajemy ocet oraz musztardę. Seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach i wrzucamy do garnka z sosem. Całość zagotowujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
Przygotowaną surówkę przekładamy do słoików i do każdego wlewamy ostudzony sos. Zakręcamy słoiki i wstawiamy do lodówki. Surówkę możemy przechowywać w lodówce do 3 tygodni.