Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca surówka, którą możemy przechowywać w słoiku nawet 3 tygodnie!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 660
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Składniki
Kapustę białą drobno szatkujemy i przekładamy do dużej miski. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczka. Obie papryki kroimy w cienkie paski, a cebulę drobno siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy warzywa do miski z kapustą i mieszamy.
Do garnka wlewamy olej, wsypujemy sól i cukier, dodajemy ocet oraz musztardę. Seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach i wrzucamy do garnka z sosem. Całość zagotowujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
Przygotowaną surówkę przekładamy do słoików i do każdego wlewamy ostudzony sos. Zakręcamy słoiki i wstawiamy do lodówki. Surówkę możemy przechowywać w lodówce do 3 tygodni.