Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O wiele łatwiejsze w wykonaniu od nigiri a równie smaczne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16851
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 844
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16851
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 844
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23892
Składniki
:DDD Przepis na ryż z Kuchni japońskiej, a na kuleczki z książki Sushi.
Ugotowałam ryż: Ryż na każde 25 dag ryżu, 350ml wody. W skrócie- ale sprawdzone: ryż opłukałam cztery razy, aż woda będzie klarowna, odcedziłam i poczekałam pół godziny. Ryż z wodą zagotowałam na średnim ogniu i jak się zagotuję podkręciłam gaz na minutę i potem znowu średni ogień przez 6 minut, potem jeszcze 10 minut na minimalnym gazie. Po wyłączeniu zostawiłam ryż na kolejne 10 minut. Nie można podnosić pokrywki. Zaprawa do ryżu już jest łatwa, wymieszałam składniki i przelałam do ryżu. Na 25dag ryżu to będzie 50ml octu ryżowego, łyżka cukru i łyżeczka soli. Rybę pokroiłam w kwadraciki. Mokrymi dłońmi brałam ryż i kładłam na rybę a potem zwijałam kuleczkę z folii jak sakiewkę. Smarowałam wasabi i posypałam otarta skórką z cytryny.
Smacznego :)