Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone jabłka mają dużo wartości odżywczych. Są idealne do zimowego kompotu jak i podgryzania sobie zamiast chipsów. Żeby uzyskać 1 kilogram suszonych jabłek będziemy potrzebować około 10 kg świeżych jabłek.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18760
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9455
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41033
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 86
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18760
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9455
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41033
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 86
Składniki
Jabłka do suszenia powinny być zdrowe i twarde. Powinny być to gatunki jabłek takich jak antonówka, szara reneta, złota reneta, winne i soczyste.
Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki, gdyż najwięcej witamin znajduje się w skórce jabłka. Jabłka kroimy w ósemki, nawlekamy na nić, robimy wiązki o odpowiedniej długości. Najlepiej jabłka suszyć jest przy kaloryferze lub w piekarniku w 50 stopniach Celsjusza, z termoobiegiem. Najsmaczniejsze, suszone jabłka są suszone na słońcu. Ususzone jabłka przechowujemy w papierowych torebkach lub w płóciennych torbach. Smacznego!!!