Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone jabłka mają dużo wartości odżywczych. Są idealne do zimowego kompotu jak i podgryzania sobie zamiast chipsów. Żeby uzyskać 1 kilogram suszonych jabłek będziemy potrzebować około 10 kg świeżych jabłek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 47
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 776
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14103
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 47
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 776
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14103
Składniki
Jabłka do suszenia powinny być zdrowe i twarde. Powinny być to gatunki jabłek takich jak antonówka, szara reneta, złota reneta, winne i soczyste.
Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki, gdyż najwięcej witamin znajduje się w skórce jabłka. Jabłka kroimy w ósemki, nawlekamy na nić, robimy wiązki o odpowiedniej długości. Najlepiej jabłka suszyć jest przy kaloryferze lub w piekarniku w 50 stopniach Celsjusza, z termoobiegiem. Najsmaczniejsze, suszone jabłka są suszone na słońcu. Ususzone jabłka przechowujemy w papierowych torebkach lub w płóciennych torbach. Smacznego!!!