Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone jabłka mają dużo wartości odżywczych. Są idealne do zimowego kompotu jak i podgryzania sobie zamiast chipsów. Żeby uzyskać 1 kilogram suszonych jabłek będziemy potrzebować około 10 kg świeżych jabłek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13168
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2529
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4626
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13168
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2529
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4626
Składniki
Jabłka do suszenia powinny być zdrowe i twarde. Powinny być to gatunki jabłek takich jak antonówka, szara reneta, złota reneta, winne i soczyste.
Jabłka myjemy, nie obieramy ze skórki, gdyż najwięcej witamin znajduje się w skórce jabłka. Jabłka kroimy w ósemki, nawlekamy na nić, robimy wiązki o odpowiedniej długości. Najlepiej jabłka suszyć jest przy kaloryferze lub w piekarniku w 50 stopniach Celsjusza, z termoobiegiem. Najsmaczniejsze, suszone jabłka są suszone na słońcu. Ususzone jabłka przechowujemy w papierowych torebkach lub w płóciennych torbach. Smacznego!!!