Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone prawdziwki są idealne do sosów, bigosu a także na zupę grzybową. Polecam :)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5773
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9597
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 278
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5773
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9597
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 278
Składniki
Oczyszczone prawdziwki kroimy w grubsze centymetrowe plastry, nawlekamy na nić robiąc sznurki o pewnej długości. Nawleczone prawdziwki na nić wieszamy, najlepiej przy kaloryferze lub okapie kuchennym i suszymy. Wysuszone grzybki powinniśmy przechowywać w płóciennym woreczku. Przed użyciem suszone grzybki moczymy w wodzie. Udanego suszenia!!!