Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone prawdziwki są idealne do sosów, bigosu a także na zupę grzybową. Polecam :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119507
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9018
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3236
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119507
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9018
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3236
Składniki
Oczyszczone prawdziwki kroimy w grubsze centymetrowe plastry, nawlekamy na nić robiąc sznurki o pewnej długości. Nawleczone prawdziwki na nić wieszamy, najlepiej przy kaloryferze lub okapie kuchennym i suszymy. Wysuszone grzybki powinniśmy przechowywać w płóciennym woreczku. Przed użyciem suszone grzybki moczymy w wodzie. Udanego suszenia!!!