Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone prawdziwki są idealne do sosów, bigosu a także na zupę grzybową. Polecam :)
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8884
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8884
Składniki
Oczyszczone prawdziwki kroimy w grubsze centymetrowe plastry, nawlekamy na nić robiąc sznurki o pewnej długości. Nawleczone prawdziwki na nić wieszamy, najlepiej przy kaloryferze lub okapie kuchennym i suszymy. Wysuszone grzybki powinniśmy przechowywać w płóciennym woreczku. Przed użyciem suszone grzybki moczymy w wodzie. Udanego suszenia!!!