Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne śliwki, ususzone są idealne do kompotu zimą. Do suszenia wybieramy twarde, dojrzałe śliwki.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19188
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 10102
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41053
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 114
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19188
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 10102
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41053
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 114
Składniki
Do suszenia wybieramy zdrowe, twarde,dojrzałe śliwki.
Śliwki myjemy, osuszamy. Każdą śliwkę kroimy na połowę, wyjmujemy pestkę i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Blachę z ułożonymi do góry miąższem śliwkami wkładamy do piekarnika i suszymy z termoobiegiem przy lekko uchylonych drzwiczkach w temperaturze 50 stopni Celsjusza przez około 3-4 godziny. W kolejne dni suszymy w wyższej temperaturze, 60 stopni Celsjusza przez kilka godzin. Jeżeli jest słoneczna pogoda, śliwki możemy suszyć na słońcu, możemy także suszyć w specjalnych suszarkach do owoców i warzyw. Ususzone śliwki przechowuję w papierowych torebkach. Smacznego!!!