Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne śliwki, ususzone są idealne do kompotu zimą. Do suszenia wybieramy twarde, dojrzałe śliwki.
Śliwki w szynce parmeńskiej - robi się je migusiem , a smakują niebiańsko.
Odsłon: 2303
Nie wiecie co zrobić z nadmiarem śliwek? Przygotujcie z nich pyszny deser! Zo...
Odsłon: 5936
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 747
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 747
Składniki
Do suszenia wybieramy zdrowe, twarde,dojrzałe śliwki.
Śliwki myjemy, osuszamy. Każdą śliwkę kroimy na połowę, wyjmujemy pestkę i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Blachę z ułożonymi do góry miąższem śliwkami wkładamy do piekarnika i suszymy z termoobiegiem przy lekko uchylonych drzwiczkach w temperaturze 50 stopni Celsjusza przez około 3-4 godziny. W kolejne dni suszymy w wyższej temperaturze, 60 stopni Celsjusza przez kilka godzin. Jeżeli jest słoneczna pogoda, śliwki możemy suszyć na słońcu, możemy także suszyć w specjalnych suszarkach do owoców i warzyw. Ususzone śliwki przechowuję w papierowych torebkach. Smacznego!!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
CHŁODNIK OGÓRKOWY
Dodatki
Młoda kapusta duszona z marchewką i koperkiem
Dodatki
Warzywna wariacja
Dodatki
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem
CHŁODNIK OGÓRKOWY
Może by tak coś na upalne dni w sam raz do dań głównych ? Po przepis zaprasza...
Odsłon: 24
Młoda kapusta duszona z marchewką i koperkiem
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 124