Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne śliwki, ususzone są idealne do kompotu zimą. Do suszenia wybieramy twarde, dojrzałe śliwki.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 895
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2769
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3297
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 895
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2769
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3297
Składniki
Do suszenia wybieramy zdrowe, twarde,dojrzałe śliwki.
Śliwki myjemy, osuszamy. Każdą śliwkę kroimy na połowę, wyjmujemy pestkę i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Blachę z ułożonymi do góry miąższem śliwkami wkładamy do piekarnika i suszymy z termoobiegiem przy lekko uchylonych drzwiczkach w temperaturze 50 stopni Celsjusza przez około 3-4 godziny. W kolejne dni suszymy w wyższej temperaturze, 60 stopni Celsjusza przez kilka godzin. Jeżeli jest słoneczna pogoda, śliwki możemy suszyć na słońcu, możemy także suszyć w specjalnych suszarkach do owoców i warzyw. Ususzone śliwki przechowuję w papierowych torebkach. Smacznego!!!