Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 4808
Dodano: 27.12.2017
Odsłon: 3026
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Z główki usuń zewnętrzne, nieładne liście. Resztę poszatkuj cienko, wycinając głąb.
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej tłuszcz i podduś na nim kapustę przez około 10 minut, pod przykryciem, często mieszając.
Do garnka z kapustą dodaj sok pomarańczowy, dżem, cynamon, suszone żurawiny, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Spróbuj i ewentualnie dodaj odrobinę miodu lub soku z cytryny. Jednak zazwyczaj nie jest to potrzebne.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 27 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis, tylko dlaczego po świętach? ;)My to znamy, a inni będą mieć na następne święta xD Odpowiedzi: 2 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz