Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała świąteczna czerwona kapusta przygotowana w skandynawskim stylu, która smakiem i aromatem świetnie wpasowuje się w klimat Bożego Narodzenia. Taka kapusta jest idealnym dodatkiem do mięs ciepłych i zimnych oraz do pasztetów, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich. Można ją podgrzać, ale na zimno też jest smaczna. Pracy przy niej niewiele, jednak ze względów praktycznych często gotuję tę kapustę 1-2 tygodnie przed świętami i pasteryzuję w słoikach. Dzięki temu mam mniej pracy przed samą wigilią, gdy zazwyczaj z czymś nie zdążam na czas.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 85
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 38
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1422
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 85
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 38
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1422
Składniki
Z główki usuń zewnętrzne, nieładne liście. Resztę poszatkuj cienko, wycinając głąb.
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej tłuszcz i podduś na nim kapustę przez około 10 minut, pod przykryciem, często mieszając.
Do garnka z kapustą dodaj sok pomarańczowy, dżem, cynamon, suszone żurawiny, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Spróbuj i ewentualnie dodaj odrobinę miodu lub soku z cytryny. Jednak zazwyczaj nie jest to potrzebne.