Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny syrop dla miłośników korzennych jesiennych smaków.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
1. Przygotuj garnek do którego należy wlać około 1,5 szklanki wody. 2. Dodajemy do tego 1 szklankę cukru trzcinowego (można użyć białego ale należy dodać go troszkę mniej). 3. Do tego dodajemy także wszystkie przyprawy: - 2 łyżeczki cynamonu, - 5 goździków (można mniej lub więcej w zależności czy ktoś lubi ich intensywny smak), - 0,5 łyżeczki kardamonu, - 1 łyżeczkę imbiru mielonego ( zamiennie jeśli masz świeży to możesz go drobno zetrzeć i dodać zamiast imbiru mielonego) Całość mieszamy i podgrzewamy do zagotowania. 4. Do gotującej się mieszanki dodajemy 4 łyżki puree z dyni (zmiksowany bez dodatków miąższ dyni wcześniej upieczonej w piekarniku. Dalej całość gotujemy min. 10 minut, co jakiś czas mieszając. 5. Gdy całość wystygnie przelewamy syrop przez sitko, a następnie przelewamy do buteleczki lub słoiczka.
4. Do gotującej się mieszanki dodajemy 4 łyżki puree z dyni (zmiksowany bez dodatków miąższ dyni wcześniej upieczonej w piekarniku. Dalej całość gotujemy min. 10 minut, co jakiś czas mieszając. 5. Gdy całość wystygnie przelewamy syrop przez sitko, a następnie przelewamy do buteleczki lub słoiczka.