Do góry

Dodatki Przepis na:

Syrop imbirowy

Syrop imbirowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 345 Ocena: 8045

Dodano:

Odsłon: 4840

Aromatyczny syropek w sam raz na zimowe wieczory.Super dodatek do np.herbatki o wielu właściwościach zdrowotnych:)

Składniki

  • Imbir 100 g
  • Cukier trzcinowy (można zastąpić zwykłym) 250 g
  • Woda 350 ml
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Syrop imbirowy

Przygotowanie

  1. Imbir obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.
    Zagotować wodę z cukrem i mieszać aż cukier się rozpuści.
    Do syropu wrzucić pokrojony imbir,doprowadzić do wrzenia a następnie gotować na średnim ogniu ok 30 min.
    Po tym czasie odsączyć imbir a syrop przelać do buteleczek lub słoiczków.Po otwarciu przechowywać w lodówce.Na zdrowie:)

    Co zrobić z plasterkami imbiru napiszę w następnym przepisie ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 05 stycznia 2019 Cudowny, z gatunku rzeczy zdrowych i smacznych jednoczesnie, co nie zawsze idzie w parze :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 04 stycznia 2019 Swietny dodatek, i mozna zrobic samemu, nie przypuszczalam takze, ze zimowa pora mozna zajac sie malymi przetworami :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 stycznia 2019 Super jako dodatek do dań, ciast, napojów i co ważne, do % ;) Pycha :) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń