Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny syropek w sam raz na zimowe wieczory.Super dodatek do np.herbatki o wielu właściwościach zdrowotnych:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12068
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12732
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4157
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12068
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12732
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4157
Składniki
Imbir obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Zagotować wodę z cukrem i mieszać aż cukier się rozpuści. Do syropu wrzucić pokrojony imbir,doprowadzić do wrzenia a następnie gotować na średnim ogniu ok 30 min. Po tym czasie odsączyć imbir a syrop przelać do buteleczek lub słoiczków.Po otwarciu przechowywać w lodówce.Na zdrowie:) Co zrobić z plasterkami imbiru napiszę w następnym przepisie ;)