Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny syropek w sam raz na zimowe wieczory.Super dodatek do np.herbatki o wielu właściwościach zdrowotnych:)
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6703
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 519
Składniki
Imbir obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Zagotować wodę z cukrem i mieszać aż cukier się rozpuści. Do syropu wrzucić pokrojony imbir,doprowadzić do wrzenia a następnie gotować na średnim ogniu ok 30 min. Po tym czasie odsączyć imbir a syrop przelać do buteleczek lub słoiczków.Po otwarciu przechowywać w lodówce.Na zdrowie:) Co zrobić z plasterkami imbiru napiszę w następnym przepisie ;)