Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny syropek w sam raz na zimowe wieczory.Super dodatek do np.herbatki o wielu właściwościach zdrowotnych:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Imbir obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Zagotować wodę z cukrem i mieszać aż cukier się rozpuści. Do syropu wrzucić pokrojony imbir,doprowadzić do wrzenia a następnie gotować na średnim ogniu ok 30 min. Po tym czasie odsączyć imbir a syrop przelać do buteleczek lub słoiczków.Po otwarciu przechowywać w lodówce.Na zdrowie:) Co zrobić z plasterkami imbiru napiszę w następnym przepisie ;)