Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny syropek w sam raz na zimowe wieczory.Super dodatek do np.herbatki o wielu właściwościach zdrowotnych:)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67817
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1922
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67817
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1922
Składniki
Imbir obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Zagotować wodę z cukrem i mieszać aż cukier się rozpuści. Do syropu wrzucić pokrojony imbir,doprowadzić do wrzenia a następnie gotować na średnim ogniu ok 30 min. Po tym czasie odsączyć imbir a syrop przelać do buteleczek lub słoiczków.Po otwarciu przechowywać w lodówce.Na zdrowie:) Co zrobić z plasterkami imbiru napiszę w następnym przepisie ;)