Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiesz, że za kilka złotych możesz samodzielnie przygotować pyszny, piernikowy syrop do ulubionej kawy? Wystarczy zmieszać ze sobą odpowiednie przyprawy, zagotować je wraz z cukrem i wodą i gotowe! Syrop najlepiej sprawdzi się jako dodatek do latte.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40642
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1027
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 256
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3361
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40642
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1027
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 256
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3361
Składniki
Wszystkie suche przyprawy połącz ze sobą w miseczce.
Wlej wodę do garnka o grubym dnie. Zacznij podgrzewać, następnie wsyp cukier oraz pastę waniliową i zamieszaj.
Dodaj zmieszane przyprawy i gotuj, cały czas mieszając, do rozpuszczenia się składników. Gdy syrop osiągnie konsystencję syropu klonowego, zdejmij z ognia i odstaw do przestudzenia.
Gotowy syrop piernikowy przelej przez sitko o drobnych oczkach do wyparzonej butelki i szczelnie zamknij. Przechowuj w lodówce.