Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiesz, że za kilka złotych możesz samodzielnie przygotować pyszny, piernikowy syrop do ulubionej kawy? Wystarczy zmieszać ze sobą odpowiednie przyprawy, zagotować je wraz z cukrem i wodą i gotowe! Syrop najlepiej sprawdzi się jako dodatek do latte.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1818
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14460
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1818
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14460
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Składniki
Wszystkie suche przyprawy połącz ze sobą w miseczce.
Wlej wodę do garnka o grubym dnie. Zacznij podgrzewać, następnie wsyp cukier oraz pastę waniliową i zamieszaj.
Dodaj zmieszane przyprawy i gotuj, cały czas mieszając, do rozpuszczenia się składników. Gdy syrop osiągnie konsystencję syropu klonowego, zdejmij z ognia i odstaw do przestudzenia.
Gotowy syrop piernikowy przelej przez sitko o drobnych oczkach do wyparzonej butelki i szczelnie zamknij. Przechowuj w lodówce.