Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiesz, że za kilka złotych możesz samodzielnie przygotować pyszny, piernikowy syrop do ulubionej kawy? Wystarczy zmieszać ze sobą odpowiednie przyprawy, zagotować je wraz z cukrem i wodą i gotowe! Syrop najlepiej sprawdzi się jako dodatek do latte.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1126
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1126
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Składniki
Wszystkie suche przyprawy połącz ze sobą w miseczce.
Wlej wodę do garnka o grubym dnie. Zacznij podgrzewać, następnie wsyp cukier oraz pastę waniliową i zamieszaj.
Dodaj zmieszane przyprawy i gotuj, cały czas mieszając, do rozpuszczenia się składników. Gdy syrop osiągnie konsystencję syropu klonowego, zdejmij z ognia i odstaw do przestudzenia.
Gotowy syrop piernikowy przelej przez sitko o drobnych oczkach do wyparzonej butelki i szczelnie zamknij. Przechowuj w lodówce.