Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wiesz, że za kilka złotych możesz samodzielnie przygotować pyszny, piernikowy syrop do ulubionej kawy? Wystarczy zmieszać ze sobą odpowiednie przyprawy, zagotować je wraz z cukrem i wodą i gotowe! Syrop najlepiej sprawdzi się jako dodatek do latte.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
Wszystkie suche przyprawy połącz ze sobą w miseczce.
Wlej wodę do garnka o grubym dnie. Zacznij podgrzewać, następnie wsyp cukier oraz pastę waniliową i zamieszaj.
Dodaj zmieszane przyprawy i gotuj, cały czas mieszając, do rozpuszczenia się składników. Gdy syrop osiągnie konsystencję syropu klonowego, zdejmij z ognia i odstaw do przestudzenia.
Gotowy syrop piernikowy przelej przez sitko o drobnych oczkach do wyparzonej butelki i szczelnie zamknij. Przechowuj w lodówce.