Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z pędów sosny jest bardzo dobry na kaszel i ból gardła. Prosty w zrobieniu i śmiało może leżeć do zimy.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 321
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 758
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 62
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 252
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 321
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 758
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 62
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 252
Składniki
Pędy sosny zrywamy najlepiej daleko od szosy , tak aby były jak najmniej zanieczyszczone. Ja zrywam takie do 5-6 centymetrów. Dokładnie myjemy , wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem i dodajemy miód.
Odstawiamy na ok. 3 tygodnie , po tym czasie zlewamy syrop i zamykamy szczelnie w butelce szklanej lub słoiczku. Przechowujemy w ciemnym miejscu.Dobrze zamknięty syrop możemy trzymać nawet rok.