Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z pędów sosny jest bardzo dobry na kaszel i ból gardła. Prosty w zrobieniu i śmiało może leżeć do zimy.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Pędy sosny zrywamy najlepiej daleko od szosy , tak aby były jak najmniej zanieczyszczone. Ja zrywam takie do 5-6 centymetrów. Dokładnie myjemy , wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem i dodajemy miód.
Odstawiamy na ok. 3 tygodnie , po tym czasie zlewamy syrop i zamykamy szczelnie w butelce szklanej lub słoiczku. Przechowujemy w ciemnym miejscu.Dobrze zamknięty syrop możemy trzymać nawet rok.