Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z pędów sosny jest bardzo dobry na kaszel i ból gardła. Prosty w zrobieniu i śmiało może leżeć do zimy.
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 56
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 295
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 630
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3406
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 56
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 295
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 630
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3406
Składniki
Pędy sosny zrywamy najlepiej daleko od szosy , tak aby były jak najmniej zanieczyszczone. Ja zrywam takie do 5-6 centymetrów. Dokładnie myjemy , wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem i dodajemy miód.
Odstawiamy na ok. 3 tygodnie , po tym czasie zlewamy syrop i zamykamy szczelnie w butelce szklanej lub słoiczku. Przechowujemy w ciemnym miejscu.Dobrze zamknięty syrop możemy trzymać nawet rok.