Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z pędów sosny jest bardzo dobry na kaszel i ból gardła. Prosty w zrobieniu i śmiało może leżeć do zimy.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7734
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2796
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7734
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2796
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Pędy sosny zrywamy najlepiej daleko od szosy , tak aby były jak najmniej zanieczyszczone. Ja zrywam takie do 5-6 centymetrów. Dokładnie myjemy , wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem i dodajemy miód.
Odstawiamy na ok. 3 tygodnie , po tym czasie zlewamy syrop i zamykamy szczelnie w butelce szklanej lub słoiczku. Przechowujemy w ciemnym miejscu.Dobrze zamknięty syrop możemy trzymać nawet rok.