Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wreszcie zaczął się sezon na szparagi. Dziś do obiadu będą szparagi gotowane polane masełkiem i bułką tartą.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 709
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1016
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2034
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 709
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1016
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2034
Składniki
1. Szparagi obieram od dołu do główki
2. Kroję na pól. Do obiadu wykorzystam górną połowę. 3. Dolną połowę kroje na kawałki (będą na zupę)
4. Wkładam do garnka z wodą. Dodaję lubczyk, sól, cukier. 5. Gotuje 15-20 min.
6. Na patelni rozpuszczam masło i dodaję bułkę tartą (zapraszam do mojego przepisu na bułkę tartą). Lekko przesmażam.
7. Szparagi wykładam na półmisek i polewam masłem z bułką tartą.