Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wreszcie zaczął się sezon na szparagi. Dziś do obiadu będą szparagi gotowane polane masełkiem i bułką tartą.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
1. Szparagi obieram od dołu do główki
2. Kroję na pól. Do obiadu wykorzystam górną połowę. 3. Dolną połowę kroje na kawałki (będą na zupę)
4. Wkładam do garnka z wodą. Dodaję lubczyk, sól, cukier. 5. Gotuje 15-20 min.
6. Na patelni rozpuszczam masło i dodaję bułkę tartą (zapraszam do mojego przepisu na bułkę tartą). Lekko przesmażam.
7. Szparagi wykładam na półmisek i polewam masłem z bułką tartą.