Do góry

Dodatki Przepis na:

Szparagi z masłem i bułką tartą

Szparagi z masłem i bułką tartą

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 897

Dodano:

Odsłon: 235

Wreszcie zaczął się sezon na szparagi. Dziś do obiadu będą szparagi gotowane polane masełkiem i bułką tartą.

Składniki

  • Szparagi (pęczek lub dwa)
  • Liść lubczyku (kilka)
  • Cukier ( 1 łyżeczka)
  • Sól ( 1 łyżeczka)
  • Masło (1 łyżka)
  • Bułka tarta (garść)
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Szparagi obieram od dołu do główki

  2. 2. Kroję na pól. Do obiadu wykorzystam górną połowę.
    3. Dolną połowę kroje na kawałki (będą na zupę)

  3. 4. Wkładam do garnka z wodą. Dodaję lubczyk, sól, cukier.
    5. Gotuje 15-20 min.

  4. 6. Na patelni rozpuszczam masło i dodaję bułkę tartą (zapraszam do mojego przepisu na bułkę tartą). Lekko przesmażam.

  5. 7. Szparagi wykładam na półmisek i polewam masłem z bułką tartą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń