Bardzo lubię ten szpinak z ziemniakami i jajkiem. A Wy z czym go zjecie?
Szpinak
Składniki
- Szpinak mrożony 450 g
- Mąka pszenna 2 łyżki
- Czosnek 1 ząbek
- Sól
- Olej do smażenia 1 łyżka
Składniki
- Szpinak mrożony 450 g
- Mąka pszenna 2 łyżki
- Czosnek 1 ząbek
- Sól
- Olej do smażenia 1 łyżka

Etapy przygotowania
Mąkę uprażyć na suchej patelni na kremowy kolor, pilnując aby się nie przypaliła.
Uprażoną mąkę przesypać do innego naczynia i pozostawić do wystudzenia.
Olej rozgrzać w rondlu, dodać szpinak oraz około pół łyżeczki soli i podgrzewać powoli aż do rozpuszczenia lodu.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i dodać do szpinaku.
Całość dusić przez kilka minut.
Mąkę przesiać przez sitko, dodać do szpinaku i całość dokładnie wymieszać.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- Szpinak mrożony 450 g
- Mąka pszenna 2 łyżki
- Czosnek 1 ząbek
- Sól
- Olej do smażenia 1 łyżka
Mąkę uprażyć na suchej patelni na kremowy kolor, pilnując aby się nie przypaliła.
Uprażoną mąkę przesypać do innego naczynia i pozostawić do wystudzenia.
Olej rozgrzać w rondlu, dodać szpinak oraz około pół łyżeczki soli i podgrzewać powoli aż do rozpuszczenia lodu.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i dodać do szpinaku.
Całość dusić przez kilka minut.
Mąkę przesiać przez sitko, dodać do szpinaku i całość dokładnie wymieszać.
Od dziecka uwielbiam szpinak!