Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ten szpinak z ziemniakami i jajkiem. A Wy z czym go zjecie?
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1337
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 500
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3500
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1138
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1337
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 500
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3500
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1138
Składniki
Mąkę uprażyć na suchej patelni na kremowy kolor, pilnując aby się nie przypaliła.
Uprażoną mąkę przesypać do innego naczynia i pozostawić do wystudzenia.
Olej rozgrzać w rondlu, dodać szpinak oraz około pół łyżeczki soli i podgrzewać powoli aż do rozpuszczenia lodu.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i dodać do szpinaku.
Całość dusić przez kilka minut.
Mąkę przesiać przez sitko, dodać do szpinaku i całość dokładnie wymieszać.