Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię ten szpinak z ziemniakami i jajkiem. A Wy z czym go zjecie?
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21859
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1586
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21859
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1586
Składniki
Mąkę uprażyć na suchej patelni na kremowy kolor, pilnując aby się nie przypaliła.
Uprażoną mąkę przesypać do innego naczynia i pozostawić do wystudzenia.
Olej rozgrzać w rondlu, dodać szpinak oraz około pół łyżeczki soli i podgrzewać powoli aż do rozpuszczenia lodu.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i dodać do szpinaku.
Całość dusić przez kilka minut.
Mąkę przesiać przez sitko, dodać do szpinaku i całość dokładnie wymieszać.