Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze doprawiony szpinak zawsze smakuje!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Na dno garnka dałam oliwy i drobno posiekany czosnek. Na najmniejszym ogniu lekko podsmażyłam czosnek, a gdy tylko lekko zaczął się zabarwiać wrzuciłam posiekany szpinak- można też wrzucić zamrożony. Do świeżego szpinaku chlusnęłam trochę wody aby parowała- mrożony sam uwolni wodę. Dusiłam pod przykryciem około 8-10 minut. a mrożony do odmrożenia. Po wyłączeniu ognia zlałam nadmiar wody, doprawiłam pieprzem i gałką muszkatołową. Dodałam pokrojoną w kosteczkę fetę. Część się rozpuści i utworzy się pyszny sos. Smacznego :)