Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze doprawiony szpinak zawsze smakuje!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 628
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1312
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458114
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1568
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2335
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 628
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1312
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458114
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1568
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2335
Składniki
Na dno garnka dałam oliwy i drobno posiekany czosnek. Na najmniejszym ogniu lekko podsmażyłam czosnek, a gdy tylko lekko zaczął się zabarwiać wrzuciłam posiekany szpinak- można też wrzucić zamrożony. Do świeżego szpinaku chlusnęłam trochę wody aby parowała- mrożony sam uwolni wodę. Dusiłam pod przykryciem około 8-10 minut. a mrożony do odmrożenia. Po wyłączeniu ognia zlałam nadmiar wody, doprawiłam pieprzem i gałką muszkatołową. Dodałam pokrojoną w kosteczkę fetę. Część się rozpuści i utworzy się pyszny sos. Smacznego :)