Do góry

Dodatki Przepis na:

Szpinak z fetą

Szpinak z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 872 Ocena: 17824

Dodano:

Odsłon: 2161

Dobrze doprawiony szpinak zawsze smakuje!

Składniki

  • Szpinak najlepiej w liściach- świeży lub mrożony, opakowanie
  • feta- pół opakowania
  • Oliwa z oliwek
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szpinak z fetą

Przygotowanie

  1. Na dno garnka dałam oliwy i drobno posiekany czosnek. Na najmniejszym ogniu lekko podsmażyłam czosnek, a gdy tylko lekko zaczął się zabarwiać wrzuciłam posiekany szpinak- można też wrzucić zamrożony.
    Do świeżego szpinaku chlusnęłam trochę wody aby parowała- mrożony sam uwolni wodę. Dusiłam pod przykryciem około 8-10 minut. a mrożony do odmrożenia.
    Po wyłączeniu ognia zlałam nadmiar wody, doprawiłam pieprzem i gałką muszkatołową. Dodałam pokrojoną w kosteczkę fetę. Część się rozpuści i utworzy się pyszny sos.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń