Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na pizzę gotowe w kilka chwil. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki, wyrobić krótko ciasto i voilà!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 175
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1261
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 234
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 175
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1261
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 234
Składniki
W misce połącz mąkę, oliwę i cukier. Mleko delikatnie podgrzej, tak żeby było letnie i rozpuść w nim drożdże. Przelej do miski z mąką i zacznij wyrabiać. Gdy składniki się połączą przełóż na stolnice i wyrabiaj do momentu uzyskania gładkiego ciasta.
Ciasto rozwałkuj na wielkość blaszki. Dodaj sos i ulubione składniki. Aby pizza wszyła idealna piecz ją w 250 stopniach C przez około 10 minut.