Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam buraczki. Pieczone, duszone, gotowane lub na surowo. Buraczki z cebulką to idealny dodatek do każdego drugiego dania. Polecam!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12179
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17213
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12179
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17213
Składniki
Buraki gotujemy, ostudzone obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, olejem, cukrem i sokiem z cytryny.
Gotowe odstawiamy na około pół godzinki do lodówki aby smaki się dokładnie połączyły a surówka ochłodziła. Podajemy jako dodatek do obiadu lub wcinamy oddzielnie. Smacznego!