Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem spróbowałam szczypioru z czerwonej cebuli do mojej obiadowej sałaty.
Nóż i deska do krojenia, miska, miseczka, łyżka, durszlak, łyżeczka
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Składniki
Sałatę myjemy w letniej wodzie, rwiemy liście na kilka kawałków (można usunąć twardą środkową część liścia). Odsączamy na durszlaku z wody potrząsając nim od czasu do czasu.
Szczypior odkrajamy nożem od cebuli, myjemy, a następnie kroimy w krążki i dodajemy do sałaty. Znów potrząsa my durszlakiem.
Sałatę przekładamy do naczynia, a następnie dodajemy sól, cukier, ocet i jogurt zmieszany ze śmietaną w osobnym naczyniu. Za każdym razem, kiedy dodajemy składnik, potrząsa my miską zamiast mieszania łyżką. W ten sposób sałata będzie delikatna.
Dodajemy śmietanę zmieszaną z jogurtem i wtedy już mieszamy łyżką. Podajemy w osobnym naczyniu lub na talerzach do obiadu. Smacznego.