Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś w sam raz dla moich chłopaków zarówno dla tych Małych jak i tego Dużego. Może u siebie w domu też macie takich łasuchów. :) Zapraszam zatem na tradycyjne kopytka. Zazwyczaj kupowałam je już gotowe, ale jednego razu zostało mi sporo ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia, więc postanowiłam zrobić je sama. Wyszły rewelacyjnie. A najbardziej zaskoczyło mnie to, że robi się je dosyć szybko. Pewnie teraz będę je robić o wiele częściej. :)
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 807
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113318
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1322
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 838
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 807
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113318
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1322
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 838
Składniki
Jeśli nie mamy już wcześniej ugotowanych ziemniaków, to je obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy są miękkie odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia. Zimne ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Na stolnice posypaną mąką wykładamy ciasto (najlepiej podzielić sobie na małe porcje) i formujemy wałeczek, a następnie wykrawamy tzw. kopytka (wielkość wedle uznania). W dużym garnku zagotować osoloną wodę, a następnie delikatnie wrzucić kopytka, gotować 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.
Smacznego
:)
Można podać z sosem pieczeniowym :)
:)