Do góry

Dodatki Przepis na:

Tradycyjne Śledzie w oleju

Tradycyjne Śledzie w oleju

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2864

Dodano:

Odsłon: 25442

Od niepamiętnych czasów ten dodatek zawsze gościł na stołach mojej rodziny. Oczywiście i u mnie nie może ich zabraknąć

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tradycyjne Śledzie w oleju

Przygotowanie

  1. śledzie odsączmy z zalewy. Zalewamy zimnym mlekiem i moczymy ok 3-4 godzin.
    Po tym czasie odsączamy i kroimy w ukośne paski grubości ok 1,5 cm.
    Cebulę kroimy w półplasterki.
    W słoiku na przemian układamy cebulę, śledzia posypujemy pieprzem i znów następna warstwa aż do zapełnienia słoika.
    Całość zalewamy olejem i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń