Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od niepamiętnych czasów ten dodatek zawsze gościł na stołach mojej rodziny. Oczywiście i u mnie nie może ich zabraknąć
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 70
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 267
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 70
Prosty , szybki i smaczny deserek , który przygotujecie w kilka minut. Polecam
Odsłon: 267
Składniki
śledzie odsączmy z zalewy. Zalewamy zimnym mlekiem i moczymy ok 3-4 godzin. Po tym czasie odsączamy i kroimy w ukośne paski grubości ok 1,5 cm. Cebulę kroimy w półplasterki. W słoiku na przemian układamy cebulę, śledzia posypujemy pieprzem i znów następna warstwa aż do zapełnienia słoika. Całość zalewamy olejem i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.