Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od niepamiętnych czasów ten dodatek zawsze gościł na stołach mojej rodziny. Oczywiście i u mnie nie może ich zabraknąć
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3116
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3116
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
śledzie odsączmy z zalewy. Zalewamy zimnym mlekiem i moczymy ok 3-4 godzin. Po tym czasie odsączamy i kroimy w ukośne paski grubości ok 1,5 cm. Cebulę kroimy w półplasterki. W słoiku na przemian układamy cebulę, śledzia posypujemy pieprzem i znów następna warstwa aż do zapełnienia słoika. Całość zalewamy olejem i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.