Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od niepamiętnych czasów ten dodatek zawsze gościł na stołach mojej rodziny. Oczywiście i u mnie nie może ich zabraknąć
śledzie odsączmy z zalewy. Zalewamy zimnym mlekiem i moczymy ok 3-4 godzin.
Po tym czasie odsączamy i kroimy w ukośne paski grubości ok 1,5 cm.
Cebulę kroimy w półplasterki.
W słoiku na przemian układamy cebulę, śledzia posypujemy pieprzem i znów następna warstwa aż do zapełnienia słoika.
Całość zalewamy olejem i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 14
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 16
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 14
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 16
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Składniki
śledzie odsączmy z zalewy. Zalewamy zimnym mlekiem i moczymy ok 3-4 godzin. Po tym czasie odsączamy i kroimy w ukośne paski grubości ok 1,5 cm. Cebulę kroimy w półplasterki. W słoiku na przemian układamy cebulę, śledzia posypujemy pieprzem i znów następna warstwa aż do zapełnienia słoika. Całość zalewamy olejem i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Dodatki
Ciasto na pierogi bez dodatku jajka
Dodatki
Młoda kapusta z boczkiem i śliwkami
Kapusta czerwona zasmażana
Urozmaici smak niemal każdej potrawy. Doskonale komponuje się z roladą oraz...
Odsłon: 161
Ciapkapusta
Ciapkapusta to tradycyjne danie ze Śląska. Świetnie pasuje do dań mięsnych. M...
Odsłon: 213