Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z drobiowych wątróbek, u mnie obowiązkowo na święta.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2283
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 704
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2283
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 704
Składniki
Danie kuchni francuskiej z książki Mała francuska kuchnia. Oryginalnie wykonuje się ją ze stłuszczonych wątrób gęsich ale nie jem jej ze względów na sposób hodowli. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w piórka. Zsunęłam ją w "kąt" patelni i dodałam opłukane wątróbki. Gdy się zrumieniły obróciłam je i dodałam pokrojone w słupki jabłko. Gdy z drugiej strony się zrumieniły dodałam sól, pieprz i melasę. Wątróbki będą dobre gdy są różowe w środku ale płyn jest klarowny. Do wątróbek dodałam 4-5 anchois i zmalaksowałam. Gdy masa wystygła, natłuszczonymi dłońmi formowałam kulki i obtaczałam je w posypkach.
:DDD
Smacznego :)