Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z drobiowych wątróbek, u mnie obowiązkowo na święta.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3210
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3562
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29231
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3210
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3562
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29231
Składniki
Danie kuchni francuskiej z książki Mała francuska kuchnia. Oryginalnie wykonuje się ją ze stłuszczonych wątrób gęsich ale nie jem jej ze względów na sposób hodowli. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w piórka. Zsunęłam ją w "kąt" patelni i dodałam opłukane wątróbki. Gdy się zrumieniły obróciłam je i dodałam pokrojone w słupki jabłko. Gdy z drugiej strony się zrumieniły dodałam sól, pieprz i melasę. Wątróbki będą dobre gdy są różowe w środku ale płyn jest klarowny. Do wątróbek dodałam 4-5 anchois i zmalaksowałam. Gdy masa wystygła, natłuszczonymi dłońmi formowałam kulki i obtaczałam je w posypkach.
:DDD
Smacznego :)