Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z drobiowych wątróbek, u mnie obowiązkowo na święta.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 607
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1977
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 607
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1977
Składniki
Danie kuchni francuskiej z książki Mała francuska kuchnia. Oryginalnie wykonuje się ją ze stłuszczonych wątrób gęsich ale nie jem jej ze względów na sposób hodowli. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w piórka. Zsunęłam ją w "kąt" patelni i dodałam opłukane wątróbki. Gdy się zrumieniły obróciłam je i dodałam pokrojone w słupki jabłko. Gdy z drugiej strony się zrumieniły dodałam sól, pieprz i melasę. Wątróbki będą dobre gdy są różowe w środku ale płyn jest klarowny. Do wątróbek dodałam 4-5 anchois i zmalaksowałam. Gdy masa wystygła, natłuszczonymi dłońmi formowałam kulki i obtaczałam je w posypkach.
:DDD
Smacznego :)