Do góry

Dodatki Przepis na:

Truffes au foie

Truffes au foie

Autor:

Przepisów i artykułów: 558 Ocena: 11198

Dodano:

Odsłon: 137

Pasztet z drobiowych wątróbek, u mnie obowiązkowo na święta.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Danie kuchni francuskiej z książki Mała francuska kuchnia. Oryginalnie wykonuje się ją ze stłuszczonych wątrób gęsich ale nie jem jej ze względów na sposób hodowli.

    Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w piórka. Zsunęłam ją w "kąt" patelni i dodałam opłukane wątróbki. Gdy się zrumieniły obróciłam je i dodałam pokrojone w słupki jabłko.

    Gdy z drugiej strony się zrumieniły dodałam sól, pieprz i melasę.

    Wątróbki będą dobre gdy są różowe w środku ale płyn jest klarowny.

    Do wątróbek dodałam 4-5 anchois i zmalaksowałam.

    Gdy masa wystygła, natłuszczonymi dłońmi formowałam kulki i obtaczałam je w posypkach.

  2. :DDD

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 02 grudnia Jakie pychotki śliczne,myślałam,że to trufle...super pomysł i pięknie podany:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 01 grudnia najpierw myslalam, ze to slodkosci, a tu taka niespodzianka! Cudowne! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 grudnia Rewelacja, już mi ślinka leci :) Wyglądają super, aż grzech burzyć to piękne zestawienie :D Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 01 grudnia Ekstra a ja nabrałam się, bo myślałam że słodkie. Wyglądają przepięknie.:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń