Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z drobiowych wątróbek, u mnie obowiązkowo na święta.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 473
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 908
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 473
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 908
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Składniki
Danie kuchni francuskiej z książki Mała francuska kuchnia. Oryginalnie wykonuje się ją ze stłuszczonych wątrób gęsich ale nie jem jej ze względów na sposób hodowli. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w piórka. Zsunęłam ją w "kąt" patelni i dodałam opłukane wątróbki. Gdy się zrumieniły obróciłam je i dodałam pokrojone w słupki jabłko. Gdy z drugiej strony się zrumieniły dodałam sól, pieprz i melasę. Wątróbki będą dobre gdy są różowe w środku ale płyn jest klarowny. Do wątróbek dodałam 4-5 anchois i zmalaksowałam. Gdy masa wystygła, natłuszczonymi dłońmi formowałam kulki i obtaczałam je w posypkach.
:DDD
Smacznego :)